dissabte, 12 de març del 2011

Antologia poètica



Aquest tapet (reutilitzat) va tenir en el passat un funció ornamental, però ara s'emmarca ara en una nova dimensió metafòrica. El preciosisme original de la peça en magnifica l'expressió final i, al mateix temps, contribueix a exaltar-ne el caràcter orgànic.

La peça és orgànica perquè expressa un poètica visceral, representada pel cor, la sang, el fluid (batec). Recrea una fascinació per la vida secreta, interna; la bellesa oculta dins del cos (o del cor).

Un llibre, connectat al cor, inclou la representació del fluït, de la vida, a fragments o batecs: una poètica connectada al cor.

Mitjançant la utilització d'un tapet, -elaborat per mans femenines en un context social en el qual la dona és mestressa, esposa i mare-, vull reivindicar la tasca anònima i el sabers vinculats a la realització de les labors denominades de “de fil i agulla”, que s'emmarquen en aquest univers tradicional.

Mitjançant el brodat, intento rescatar hores femenines: el temps d'una tasca tradicionalment definida per la condició de ser dona. Exploro ànimes d'objectes quotidians, vells, usats; els les robo sense que se n'adonin, i els en regalo de noves. Cada peça és el resultat d'una exploració o exercici poètic; i un intent d'entendre el temps d'execució que hi resta atrapat.



1 comentari:

Manuela ha dit...

HOLA MI QUERIDA AMIGA........tu sensibilidad y tu fuerza se reflejan en tu trabajo. UN ABRAZO Y HASTA MUY PRONTO.