dissabte, 7 de juny del 2008

NINOOS!

Els Ninoos! 

Un projecte de reciclatge creatiu de Roser López i Xavier Juanhuix

 

http://www.myspace.com/glupsmyspace

L’objectiu principal del projecte és reivindicar el reciclatge i les seves possibilitats creatives a partir dels mitjons. Els objectes que presentem són el resultat d’un procés d’exploració creativa mitjançant la deconstrucció d’unes peces quotidianes d’indumentària, habitualment ignorades, per construir un nou objecte. Treballar les possibilitats plàstiques que els mitjons ofereixen ens permet comprovar que el seu reciclatge pot ser estèticament molt ric. 


Els personatges que hem creat són ninos però estan vius. Són una projecció de nosaltres mateixos i per això estan afectats per la quotidianitat que ens envolta, i que molt sovint reconvertim irònicament. Amb els nostres personatges representem una paròdia del món fictici dels ninos i les nines de joguina, que alhora vol ser un retorn impossible a la infantesa.
    
Volem compartir els nostres personatges amb el públic i, per aquest motiu, els hem dotat d’un espai virtual individual a Internet (a la web www.myspace.com). Mitjançant aquesta plataforma, cada personatge es presenta, comparteix les seves vivències i interacciona amb suposats éssers de carn i ossos i altres entitats individuals amb personalitat pròpia.

Hem creat 6 personatge diferents, tots ells elaborats amb mitjons de segona mà i altres materials reciclats. Cada un d’ells té una personalitat pròpia que pot distingir-se gràcies al seu aspecte físic però també si s’observa el comportament que el caracteritza.

Els mitjons permeten unes possibilitats creatives de modificació molt elevades ja que estan fets de teixit de punt, essencialment elàstic. N’hem intentat aprofitar les formes bàsiques, que hem moldejat mitjançant el tall, el farcit i la costura. Els dissenys decoratius, els colors i les diferents textures de les peces bàsiques també tenen els seu protagonisme i defineixen la personalitat dels Ninoos!.

Desembre 2007

Festival internacional de reciclatge artístic Exposició col·lectiva Drap Art 07 al FAD. 14, 15 i 16 de desembre.

Selecció  per al llibre: JUST FOR YOU, designs made by the heart de Pablo Correa. Ed. INDEX BOOK Tardor 2008


1 comentari:

janiwicz ha dit...

sòcia, inauguro els comentaris... molts xulos aquests ninoos! :)

x