dimecres, 22 de febrer de 2012

Inauguració d'AIXOVAR

Dissabte 3 de març a les 19h

A la Casa Soler i Palet, c/ Font Vella 28 - Terrassa


AIXOVAR

Del 3 al 25 de març

Aquesta exposició s'emmarca dins del programa de recolzament a les creadores i creadors locals, ART TERRASSA. Aquest impuls es visualitza mitjançant l'ajut a la producció i difusió de la seva obra en una sèrie d'exposicions, subvencionades pel Servei de Cultura-Arts Visuals a la Casa Soler i Palet, que dedica la seva programació estable anual als artistes i col·lectius locals.


Aixovar s'articula a partir del brodat i la representació d'una activitat tradicionalment definida per la condició de ser dona. Cada peça és el resultat d'una exploració o exercici poètic, i un intent d'entendre el temps d'execució que hi resta atrapat.

La confecció de la roba de la llar per part de la futura esposa era una tasca imprescindible d'equipament del matrimoni; les noies cosien i brodaven llençols i coixineres, tovalloles, camises de dormir...

Aixovar és un projecte que indaga en aquest univers tradicional femení, a partir de la reflexió i la reconstrucció o reinterpretació de peces confeccionades per diverses dones, i que en el seu moment eren part integrant d'aixovars particulars.

Aixovar és una reflexió sobre el pas del temps, el desig i la condició de ser dona.