dissabte, 21 de maig del 2011

La construcció del LABERINT



Es tracta d'un tapet-laberint que aglutina, en un llibre complementari (similar al format d'Antologia poètica), elements diversos que nodreixen la idea de “laberint”.

És un objecte per a la reflexió personal o meditació sobre el laberint interior, per perdre's en un mateix; una peça d'utilitat íntima, per gaudir-la en soledat. Té una funció espiritual.

La recopilació d'imatges o motius brodats sorgeix de la intimitat. El llibre és una mena de guia per entrar al laberint, i inclou referències de diversos personatges mitològics: El Minotaure, Ariadna, Dèdal i Ícar...

Aquest tapet (reutilitzat) va tenir en el passat un funció ornamental, però ara s'emmarca en una nova dimensió metafòrica. La decoració pròpia de la peça original, geomètrica, queda intensificada per la forma intrínseca del laberint.

Els fulls dels llibres són llençols usats, comprats al Encants també. M'agrada recuperar-los perquè són materials vius, íntims; estan carregats de l'esperit d'altres persones (en aquest cas també anònimes). El pas del temps i l'ús els aporten una textura i un aspecte que podria fer referència a una mena “d'intimitat invisible”.