dimarts, 20 de juliol del 2010

Pensar en la intimitat



Máscara higiénica o máscara para pensar en la intimidad

Para pensar en la intimidad es necesario permanecer en silencio, no escuchar a nadie; que nada ni nadie te perturbe. La máscara higiénica resulta ideal para pensar en la intimidad si uno/a no está en un espacio privado; y también para dormirse o morirse en público. En definitiva: para abandonarse a uno/a mismo/a. (Text brodat en la màscara amb fil blanc).

La intimitat mental, abandonar-s'hi, és gairebé una necessitat higiènica, entenent com a higiene aquell conjunt de coneixements que han de permetre controlar els factors que exerceixen o poden exercir efectes nocius sobre la salut; aquell conjunt de tècniques que han de permetre millorar-la, conservar-la, prevenir malalties, infeccions...

La forma d'aquesta màscara és una còpia del patró d’una màscara higiènica dels anys 40-50 que va pertànyer a un ginecòleg de Barcelona. En aquest cas, però, i he afegit una altra virtut preservativa: la d'ocultar la mirada i ocultar la visió. Pensar en la intimitat és, també, mirar-se a un mateix des de dins, invertir la mirada.

La peça està confeccionada amb tela de cotó (higiènica), però pertanyent a llençols usats, de 2a mà, comprats als Encants (Barcelona-Glòries); llençols anònims, carregats d'intimitat i d'anonimat.

Les paraules són blanques. Les paraules blanques porten intimitat, són paraules-carícia, són paraules-silenci.


Acció o exercici d’emprova:

No veure-hi, no veure’m, no em veuen

Acció exercici promocional:

Proclamar la necessitat d'intimitat mental de manera pública

Acció o exercici de silenci:

Brodar en silenci paraules en blanc

1 comentari:

CAPÉ; ha dit...

m'agrada, sobretot quan dius: y también para dormirse o morirse en público
un petó!