diumenge, 11 d’octubre del 2009

Taller de brodat poètic a QUELCOM



El punt de partida inicial del taller “T'agradaria arribar els orgasmes més fàcilment?” va ser una posició crítica respecte el mercat de consum, la immediatesa i l'anulació de la creativitat individual; així com la reivindicació d'una tècnica tradicional (el brodat) i de les seves possibilitats plàstiques a partir d'una nova utilització.



El taller va ser pensat com a trobada informal, acte social i relacional, en definitiva: com la creació d'un espai d'aprenentatge on compartir una experiència creativa. Com un espai per reivindicar el temps d'execució, valuós i lent, com a part de la creació individual i, alhora, convertir l'experiència en un acte poètic.

El punt de partida de la creació artística va ser la poesia visual i objectual; com a procés constructiu de sentit i bellesa mitjançant la utilització de figures retòriques, conscient o inconscientment, i l'expressió individual, íntima. El taller va consistir en la construcció de sentit poètic a partir de la combinació d'un dibuix (un nu femení) per a ser brodat, un objecte i una paraula que els participants van haver d'escollir i integrar en la composició. A aquests elements s'hi afegien les possibilitats plàstiques, a explorar, de la tela i del fil.

Els assistents van realitzar el brodat amb punt de costura i/o punt de tronc; punts senzills però que permeten realitzar un traç lineal. El fet de tractar-se d'un procés d'execució reflexiu en un primer moment, i lent i potenciador de les habilitats manuals, després, així com d'un procés de descoberta de nous recursos expressius, va convertir aquesta l'experiència plàstica en una activitat molt gratificant.


1 comentari:

Rosa ha dit...

Quina enveja!sembla molt interessant! ho repetiras?
Rosa.